Opmetingen

Revolutionaire oogmeting met DNEye scanner

Je ogen zijn net zo persoonlijk als je DNA. Daarom is een nauwkeurige opmeting van je ogen de eerste belangrijke stap in de zoektocht naar de perfecte bril op jouw maat. Optiek Rits gebruikt als een van de eerste en enige optiekzaken in België de revolutionaire DNEye scanner van Rodenstock, een meetapparaat dat veel meer doet dan een standaard oogmeting. 

 

Hoe werkt het?

Deze baanbrekende scanner scant je ogen met een onschadelijke lichtstraal op zowat 1500 meetpunten. Bij die nauwkeurige meting worden zelfs de kleinste afwijkingen in je ogen vastgesteld. Terwijl andere oogmetingen enkel afwijkingen zoals sferische sterkte (min- of plusafwijking), cilinder en as registreren, kunnen we met deze scanner ook problemen detecteren als een verminderd contrastzicht, overdag en ’s nachts.

 

Het resultaat?

Deze scanner vertelt precies hoe je oogafwijking overdag, bij schemer én ’s avonds is, en welke brilglazen je nodig hebt om op elk moment van de dag optimaal te zien. Door de geavanceerde meting kunnen wij ook zien hoe je ogen bijvoorbeeld reageren bij het lezen, zodat we het leesdeel van je bril nog nauwkeuriger kunnen slijpen. Zo heb je minder last van vermoeide ogen. Je geniet dus van een scherper zicht op elk moment van de dag. 

 

 

 

Bril aanmeten met 3D-videometing ImpressionIST

Nu we weten wat je ogen nodig hebben, willen we jou natuurlijk graag de perfecte brilglazen op maat aanmeten. Daarvoor gebruiken wij het 3D-videomeetsysteem ImpressionIST van Rodenstock. Dat houdt bij de berekening van brilglazen rekening met je gezichtsvorm en oogafstand.

 

Hoe werkt het?

Je kijkt met je gekozen montuur in de spiegel en enkele camera’s maken uit meerdere gezichtshoeken opnamen. Hierbij wordt rekening gehouden met de afstand van je oog tot het glas, de buiging van je montuur, je neusmaat, …

 

Het resultaat?

Op basis van die meetgegevens kunnen we je de perfecte brilglazen voor jouw montuur en gezicht aanmeten. 

 

De scan en 3D-videometing zijn helemaal gratis en maken deel uit van onze persoonlijke service.